A loft stílus kialakulása és története

2020. 07. 14.

A loft stílus mára már a világ számos részén népszerűségnek örvend, a bölcsőjének New Yorkot tekintik.

Az 1960-80-as években New York központjának fejlődése előidézte az ingatlanárak növekedését, így a helyi művészek az akkor még kevésbé népszerű SoHo-ban elhagyatott raktárépületeket, gyárépületeket alakítottak át műhellyé vagy akár lakássá is. A kedvező ár mellett kihasználták az épületek óriási felületeit, tereit, kialakítását és létrehoztak egy teljesen egyedi, formabontó stílust, amely ötvözi a kifinomultságot és a robosztus gyárhangulatot. Ennek következtében New York ezen városrésze ikonikus művésznegyeddé vált.

A kezdetben elsősorban a művészek körében elterjedt stílus, rövid idő alatt szélesebb közönség körében is ismert lett, hiszen a látogatók számára hamar világossá vált, hogy milyen csodálatos kialakítása lehet ipari épületeknek, ha profi tervezők és építészek foglalkoznak velük.

A legnevesebb művészek közül például Andy Warhol is, loft épületeket választott munkái kivitelezéséhez. Első stúdiója a SoHo közelében volt megtalálható, melyet a művész The Factory névre keresztelt.

(Forrás: https://pfauth.com/)

Ezek a jellegzetes apartmanok nagyon népszerűvé váltak, és a kényelmes és kiváló elhelyezkedés, a tágasság és az egyedi városi báj miatt jelentős áremelkedést mutattak. Így az elhagyott gyár- és raktárhelyek hamar luxus loft lakásokká nőtték ki magukat.

A loft stílus jellegzetességei közé tartozik a különböző anyagok (pl. beton, fa, kő, üveg) látványos felhasználása. Mindig hatalmas nyitott terekről szól, amikben a természetes napfény a lehető legoptimálisabban tölti meg élettel a teret. Fő és megkülönböztető tulajdonságai a magas mennyezet és a válaszfalak hiánya. Ennek a stílusnak az alapvető fogalma a különféle építészeti megoldások harmonikus keveréke. A Loft egy hatalmas, ipari stílusban kialakított hely, amely leggyakrabban magában foglalja a nyílt tereket és az üvegezett fém tetőtéri falakat.

Iratkozzon fel a hírlevelünkre,

A feliratkozásommal önkéntesen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy a DP Leasing Kft. a fenti e-mail címemre hírlevelet, eDM-et, más reklámot, megkeresést, ajánlatot küldjön.

A megadott adataimnak a DP Leasing Kft. által, az adatkezelési tájékoztatóban írtak szerint történő kezeléséhez önkéntesen és kifejezetten hozzájárulok. Az itt elérhető adatkezelési tájékoztatót megismertem, és elfogadom

A leiratkozás és a hozzájárulásom visszavonása az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint történik.

Krizsán Gábor

DP Global Service Kft.

Bérbeadási és üzemeltetési igazgató


Bana Kristóf

DP Leasing Kft.

Ügyvezető


A DP Global Service Kft. és a DP Leasing Kft. a Dryvit Profi Kft. mellett a DP cégcsoport tagjai.

Írjon nekünk!

Kérésével / kérdésével forduljon hozzánk bizalommal.

Építkezés kezdete: 2020 második negyedév
Tervező: Tisza Építész Műterem Kft., Tisza András
Beruházó: Dryvit Profi Kft.
Generál Kivitelező: Dryvit Profi Kft.